A Veszprém elvesztette a SEHA-Liga döntőjét

2017. Április 11., Kedd 10:29

A Veszprém elvesztette a SEHA-Liga döntőjét
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának nem sikerült másodszor is megvédeni a címét a SEHA-ligában, az idei döntőben 26–21-re kikapott a Vardar Szkopjétól.

A magyar csapatból a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett ezúttal is Marko Kopljar, Chema Rodriguez és Ancsin Gábor hiányzott.

Kiegyenlített játékkal kezdték a találkozót a felek, a Vardar először a 13. percben vezetett két góllal. A magyar bajnoki címvédő hat percen keresztül nem talált a hálóba, a folytatásban pedig Momir Ilic hétmétereseivel tartotta magát (7-7). Bár a vezetést nem tudta visszavenni a Veszprém, Nagy László az utolsó másodpercben az üres kapuba lőtt, ezzel döntetlenre alakította az állást a szünet előtt (11-11).

A második felvonás elején nem tudta hatékonyabbá tenni támadójátékát a magyar együttes, és amikor védekezésben elkövetett néhány hibát, ellenfele – a meccs során először – három találattal elhúzott (17-14).

Javier Sabaté vezetőedző időkérése után átmenetileg pontosabbá, lendületesebbé váltak csapata akciói, ami egyenlítést eredményezett (17-17), ám ezt követően eldőlt a mérkőzés a macedónok javára. A Veszprém több mint hét percen keresztül nem szerzett gólt, játékosai elbizonytalanodtak, ellenfele viszont rendkívül hatékonyan védekezett, a kapuban az egykori veszprémi játékos, Sterbik Árpád remekelt, csapattársai pedig támadásban kihasználták a lehetőségeiket (22-17).

A hajrá már nem tartogatott izgalmakat, a Vardar végül magabiztosan győzött 26-21-re, és a liga 2011-es alapítása óta harmadszor lett aranyérmes.

A macedón együttes legeredményesebb játékosa a spanyol Joan Canellas és az orosz Timur Gyibirov volt egyaránt öt góllal.

 

 

Raúl González: “Nagyon erős, szoros első félidőt játszottunk, és talán frissebbek voltunk egy kicsit, mint ellenfelünk. A kapusok mindkét oldalon kiválóan védtek, de nekünk a támadó játákunkat sikerült összerakni a második félidőben. Óriási eredménynek tartom a Veszprém legyőzését. Talán még találkozunk ebben a szezonban…”

Xavier Sabaté: “Kitűnő csapattal találkoztunk, amelyről tudtuk is, hogy az európai elithez tartozik. Sajnos csak a találkozó első félidejében és a második közepéig tudtuk szorosan tartani az állást, majd megakadt a játékunk, és a hajrában sem voltunk képesek megújulni, talpra állni.”

Férfi SEHA Liga, döntő:

Vardar Szkopje (macedón) — Telekom Veszprém 26-21 (11-11)
Breszt, 1500 néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok).
Szkopje: Sterbik – Cupic 1, Maqueda 1, Marsenic 4, Cindric 3, Borozan 3, Gyibirov 5 (2). Csere: Milic (kapus), Abutovic, Canellas 5, Moraes 2, Dujsebajev 1, Sztojlov 1, Karacic. Vezetőedző: Raúl González.
Veszprém: Alilovic – Marguc 1, Sulic, Nagy L. 2, Schuch, Terzic, Ugalde 3. Csere: Mikler (kapus), Ilic 5 (3), Lékai 4, Blagotinsek, Palmarsson 2, Nilsson 1, Iváncsik G. 2, Gajic 1. Vezetőedző: Javier Sabaté.

A harmadik helyért:

Meskov Breszt — PPD Zagreb 23-19 (14-10)

A négyes döntő álomcsapata

Kapus: Mirko Alilovic (Telekom Veszprém)
Jobbszélső: Ivan Cupic (Vardar Szkopje)
Jobbátlövő: Dainis Kristopans (Meskov Breszt)
Irányító: Joan Canellas (Vardar Szkopje)
Beálló: Andreas Nilsson (Telekom Veszprém)
Balátlövő: Vuko Borozan (Vardar Skopje)
Balszélső: Timur Gyibirov (Vardar Szkopje)

Legjobb védőjátékos: Nagy László (Telekom Veszprém)
Legjobb játékos (MVP): Joan Canellas

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Dybala lefocizta a pályáról MessitDybala lefocizta a pályáról Messit