A MOB pontosan elszámolt az olimpiai jutalmakkal

2014. Március 06., Csütörtök 20:59

A MOB pontosan elszámolt az olimpiai jutalmakkal
A sportért és ifjúságért felelős államtitkárság szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pontosan elszámolt a 2012-es londoni ötkarikás játékok után kapott, jutalmazásra szánt támogatással.

Az államtitkárság csütörtöki közleményében azt írta, a kormány a 2,18 milliárd forintnyi kifizetett támogatással az olimpián kimagasló eredményeket elért sportolók, edzőik és a felkészítésükben közreműködő szakemberek teljesítményét kívánta elismerni, és a sajtóban napvilágot látott információkkal szemben a MOB a kifizetett támogatásokkal pontosan elszámolt. 

 

 

Az államtitkárság hangsúlyozta, hogy a jutalmak belső elosztása a MOB - mint a sportban működő autonóm köztestület - saját döntése és szakmai felelőssége, ezzel együtt a sportért és ifjúságért felelős államtitkár tájékozódik a jogszabályi keretek között megengedett jutalmak mértékének belső elosztásával kapcsolatban. 

Az atlatszo.hu portál hétfőn - megfogalmazása szerint több mint egyéves procedúrát, pert követően - hozta nyilvánosságra az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkapott listát, amelyen látható, hogy a sportolók, edzők, különböző tisztviselők közül ki mekkora pénzjutalomban részesült a 2012-es olimpia és paralimpia után. A honlap - amelynek alapján több  internetes oldal is beszámolt a listáról - azt írta, hogy a 2,18 milliárdból 228 millió forint sorsáról nincs információja.

Az államtitkárság csütörtöki közleménye emlékeztetett arra, hogy Magyarország a londoni játékokon 21 sportágban 157 sportolóval képviseltette magát, a küldöttség összesen 18 érmet szerzett, és ezzel a kilencedik lett az éremtáblázaton.

Vetési Iván ötmilliót, Baráth Etele egy vasat sem kapott

Itt van a tételes lista a 2012-es olimpiai jutalmakról


Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Erdei jó hangulatban készül a szombati összecsapásraErdei jó hangulatban készül a szombati összecsapásra