A magyaroké a Mitropa-kupa!

Mitrópa-kupa: A Németország elleni összecsapáson a partik elég változatosan alakultak

2012. Június 08., Péntek 16:20

A magyaroké a Mitropa-kupa!
Az utolsó fordulóban Ausztria ellen elért 2:2-es döntetlennek köszönhetően Magyarország férfi sakkcsapata megnyerte a Sibenikben zajló Mitropa-kupát.

A magyar válogatottnak mindössze egy pont kellett a végső győzelemhez a Mitropa-kupa kilencedik (utolsó) fordulójában, és ezt a férficsapat biztonsági játékkal be is söpörte. Ausztria ellen négy szalonremi lett a vége: táblasorrendben haladva Erdős Viktor a 11., Rapport Richárd a 10., Papp Gábor a 13., Fodor Tamás pedig a 11. lépésben ért el döntetlent, a 2:2 pedig tornagyőzelmet ért.

 

 

A magyar együttes kilenc forduló alatt hét győzelmet és két döntetlent könyvelhetett el, a mezőnyben egyedüliként őrizte meg a veretlenségét, és 16 ponttal, Szlovéniát eggyel megelőzve aranyérmesként zárta a viadalt. Magyarország legutóbb 2006-ban nyert Mitropa-kupát, az akkori együttesből hárman (Erdős, Papp, Bánusz Tamás) most is szerepet kaptak.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport Richárdnak a győzelem mellett még egy álma teljesült: ha a közelmúlt összes eredményét hozzáadnánk a jelenlegi Élő-pontjaihoz, karrierje során először átlépné a 2600-as határt. Ricsi a kilenc mérkőzés mindegyikén asztalhoz ült (hatszor feketével és csak háromszor fehérrel), veretlenül 6,5 pontot gyűjtött, amivel a magyar együttes legjobbja lett. Erdős Viktor 5,5, Papp Gábor 5, Bánusz Tamás 4, Fodor Tamás pedig három pontot tett be a közösbe.

Rapport Richárd Sibenikben már megtalálta az új célját: két év múlva szeretne ott lenni a sakkolimpián. Fejlődési üteme, Élő-pontjainak alakulása miatt erre minden esélye megvan.

 

Forrás: Felixpromotion

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

A spanyolok győzelmére fogadunkA spanyolok győzelmére fogadunk