A 4. helyen végzett Krajnyák Zsuzsa és Major Endre

2016. Szeptember 14., Szerda 11:22

A 4. helyen végzett Krajnyák Zsuzsa és Major Endre
Krajnyák Zsuzsanna elvesztette a bronzmérkőzést, így a negyedik helyen zárt az A sérültségi kategória párbajtőr egyéni küzdelmében a riói paralimpia keddi versenynapján, a kerekesszékes vívók viadalán.

A 37 éves, ötödik paralimpiáján szereplő, többszörös paralimpiai érmes Krajnyák a csoportjából három győzelemmel és két vereséggel lépett tovább a legjobb nyolc közé, ahol 15-12-re verte a fehérorosz Aljona Halkinát. Az elődöntőben a kínaiak legjobbja, Csou Hszü-feng következett, de ő – akárcsak a csoportban – magabiztosan legyőzte Krajnyákot, nyolc tussal 15-7-re bizonyult jobbnak nála.

A bronzmeccsen a korábban Veres Amarillát búcsúztató ukrán Jevgenyija Breusz várt az UTE vívójára, aki négy éve, Londonban ezüstérmet szerzett ebben a számban.

Az első tust Breusz adta a Karióka 3-as csarnokban, majd egy együttes találat és egy egylámpás magyar tus következett. A folytatásban az ukrán sorra adta az egylámpás találatokat, és 8-4-re elhúzott. Krajnyák szépített – jött is a rá jellemző harci üvöltés -, majd felzárkózott 10-8-ra. Ekkor következett a pihenő, ami Breusznak tett jót, ismét elhúzott, mégpedig 12-8-ra, ezután pedig a magyar versenyző már csak két tust tudott adni. A vége 15-10 és magyar negyedik hely lett.

Krajnyák Zsuzsanna (j) és az ukrán Jevgenyija Breusz a riói paralimpia A sérültségi kategória párbajtőr egyéni versenyének bronzmérkőzésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

“Nem jött össze az arany, de még az érem sem, sajnos. Kicsit értetlenül állok a történtek előtt, mert minden rendben volt, az iskolázás, a bemelegítés, amióta itt vagyunk, nagyon jól ment az edzés, azt gondoltam, hogy ma ki tudom adni a vívótudásomat, de nem sikerült. Valami nüansz mindig hiányzott. Fizikálisan nagyon rendben vagyok, nem fáradtam el, de úgy éreztem, hogy jobb volt most az ukrán lány. Az elődöntőben a kínai gyakorlatilag bedarált, mire csináltam volna klasszikus akciókat, addigra megszúrt, olyan gyorsan lepörgette, hogy én is csak néztem, hogy vége van” – nyilatkozott csalódottan a magyar vívó.

A bronzmérkőzés után történt egy kis közjáték, az ukrán ugyanis örömében eldobta a sisakját, amiért a szabályok szerint kizárás jár, és a magyar versenyző az edzőjével kis ideig tanakodott, hogy óvjanak-e, de végül nem tették.

“Azt gondolom, hogy megérdemelte a győzelmet” – mondta Krajnyák Zsuzsanna, aki szerdán tőrben versenyez majd Rióban.

Krajnyák Zsuzsanna rendellenességgel született, a bal lába nem fejlődött ki teljesen, ezért szerepel az A sérültségi kategóriában. Magyarország egyik legeredményesebb parasportolója a kerekesszékes vívást 1998-ban kezdte el, és azóta több világbajnoki és Európa-bajnoki címet nyert, a paralimpiákon pedig nyolcszor volt dobogós egyéniben és csapatban.

 

 

Az asztaliteniszező Major Endre negyedik lett az S1-es kategória versenyében a riói paralimpián.

Az autóbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült szegedi játékos – a csapat meglepetésembere – a dél-koreai Nam Ki Vonnal került szembe a bronzmérkőzésen, és szoros csatát vívott vele.

Az első szett az ellenfélé lett, de Majornak a másodikban sikerült egyenlítenie. A folytatásban az ázsiai játékos remek szerváival nem igazán tudott mit kezdeni a magyar, így újra Namnál volt az előny. A negyedik szettben a továbbra is nagyszerűen adogató dél-koreai meccslabdákhoz jutott, Major hármat is hárított, de egyenlítenie ezúttal már nem sikerült, így lemaradt a bronzéremről.
Major Endre ezzel együtt nem lehet elégedetlen, mert nem tartozott az esélyesek közé, s már az bravúr volt tőle, hogy bejutott a legjobb négy közé.

A kategória aranyérmét az a brit Rob Davies nyerte, aki az elődöntőben a magyar játékost győzte le.

Asztalitenisz, férfiak S1, bronzmérkőzés:

Nam Ki Von (dél-koreai)-Major Endre 3-1 (9, -4, 6, 11)

Major Endre a dél-koreai Nam Ki Von ellen játszik a riói paralimpia férfi asztalitenisz S1-es kategóriájának bronzmérkőzésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Kiütéses győzelemmel kezdett a Barcelona és a Bayern München isKiütéses győzelemmel kezdett a Barcelona és a Bayern München is